Wooncompagnie


Meer informatie corporatieve starterslening
 

Met ingang van 1 januari 2013 Corporatieve Starterslening mogelijk

Goedkoop wonen, dat wil iedereen wel. Met een voormalige huurwoning van de Wooncompagnie kan deze wens werkelijkheid worden. De koopsom en de hypotheeklasten zijn relatief laag. Indien het inkomen van de kandidaat-koper niet toereikend is, kan men (onder bepaalde voorwaarden) beroep doen op de corporatieve startslening. Het maximum inkomen om voor een starterslening in aanmerking te komen is € 38.000,- (prijspeil 2012) Voor meer informatie over deze regeling: www.svn.nlinformatie starterslening

 

Inschrijven

De gemeenten waarin de Wooncompagnie (vestiging Schagen) deze voormalige huurwoningen aanbiedt zijn: Gemeente Schagen, Gemeente Hollands Kroon en Gemeente Medemblik.
Na het ontvangen van een verkoopopdracht, verschijnt een beknopte omschrijving van de woning één à twee weken lang op de sites www.makelaardijwesthuis.nl, www.vindjeplek.nl, www.funda.nl en www.vbo.nl. Aan het eind van deze periode wordt er één keer door middel van een ‘open huis’ gelegenheid gegeven om de woning te bezichtigen. De verkoop van Wooncompagniewoningen geschiedt per inschrijving. Tijdens het ‘open huis’ wordt er informatie over de woning en een inschrijfformulier uitgereikt. Indien u echt niet bij het open huis aanwezig kunt zijn, kan er bij uitzondering na het open huis een afspraak voor een bezichtiging gemaakt worden om ook nog voor de sluitingsdatum een inschrijfformulier in te kunnen leveren op ons kantoor.

 

Inschrijfformulieren

Inschrijfformulieren worden door de makelaar eenmalig verstrekt tijdens het open huis of bij een eventuele latere bezichtiging aan de gegadigde(n) inclusief eventuele partner die de woning ook daadwerkelijk zelf in- en uitwendig bezichtigd hebben. Op het inschrijfformulier staat de richtprijs/vraagprijs kosten koper vermeld. U heeft de mogelijkheid om uw maximale bieding kenbaar te maken. In principe zijn ontbindende voorwaarden financiering (6 weken) en aanvaarding (8 weken) van toepassing. Op de uiterlijke datum van inleveren inschrijfformulieren wordt in principe alleen de eerste geselecteerde kandidaat-koper(s) uiterlijk 22.00 uur ’s avonds bericht met de principe toewijzing. Bent u niet gebeld voor 22.00 uur ’s avonds bent u niet de eerste geselecteerde kandidaat koper(s) geworden.

 

Toewijzing 

 

Voor iedere woning wordt een open huis georganiseerd. U bent hier van harte welkom.

In overleg met Wooncompagnie wordt de in verkoop staande woning gegund aan de hoogste bieder. Alleen de hoogste inschrijver krijgt in principe dezelfde dag van uiterlijke inschrijfdatum uiterlijk 22.00 uur van ons bericht.

 

Huurder(s) van Wooncompagnie

Huurder(s) van Wooncompagnie hebben inmiddels geen voorrang meer en krijgen geen 10% korting. Indien u de hoogste bieder bent als huurder van Wooncompagnie en minimaal 6 maanden huurt, wordt de woning vrij op naam aan u geleverd; dat wil zeggen dat Wooncompagnie de 2% overdrachtsbelasting en de notariskosten (over de leveringsakte) voor haar rekening neemt. U dient uw huidige huurwoning dan wel leeg en ontruimd op te leveren.

 

Starterslening via uw gemeente

Bent u starter op de woningmarkt en heeft u in het verleden geen eigen woning gehad, dan kunt u eventueel in aanmerking komen voor een gemeentelijke starterslening.


Ga voor meer informatie naar:

www.startersleningschagen.nl of gemeente Hollands Kroon of gemeente Medemblik of gemeente Purmerend

 

De Wooncompagniewoningen staan op onze website onder de button woning aanbod op onze website.

 

Bel voor een afspraak:
Tel. 0224-217119.
info@makelaardijwesthuis.nl